Zo bereid je je goed voor op de verkoop

De start verkoop van de 58 woningen in De Boslaantjes komt steeds dichterbij (datum volgt snel) maar wist je dat als de woningen in verkoop gaan je jouw nieuwe huis volledig online kunt kopen? Hoe dat in zijn werk gaat leggen we graag aan je uit.

image alt

Maak een Mijn Eigen Huis account aan

Een account van Mijn Eigen Huis is een persoonlijke online omgeving waar je al je favoriete woningen opslaat en met elkaar vergelijkt, (persoonlijke) berichten leest, documenten kan downloaden en je voorkeuren doorgeeft. Heb je nog geen account? Doe dat dan snel want je kunt alleen die ene favoriete woning kopen als je een account hebt aangemaakt.

Account aanmaken

Online voorkeuren doorgeven

Als de verkoop start en je hebt je al aangemeld als belangstellende dan ontvang je een nieuwsbrief in je mailbox. De link die daarin staat verwijst naar een pagina waarop de stappen worden uitgelegd en hoe je jouw voorkeuren doorgeeft. Na het doorgeven van je voorkeuren, wacht je op de toewijzing. Op de dag van toewijzing ontvang je een e-mail met daarin de uitslag van de toewijzing en zie je of je een optie op de woning hebt gekregen of dat je helaas op de reservelijst staat. Heb je een optie op de woning dan bevestig je deze in jouw account en vervolgens maak jij zelf de keuze of je eerst een (digitale) afspraak met de makelaar wilt of dat je direct online gaat kopen. Met online kopen vul je jouw persoonlijke gegevens in, zodat wij de contracten voor je op kunnen maken. Uiteindelijk teken je na een paar dagen digitaal de contracten en is de woning van jou!

Meer over een woning kopen
image alt

Vergeet de financiële check niet

De financiële check kan in je voordeel werken bij het toewijzen van de woningen. Bij meerdere kandidaten op 1 bouwnummer, kijken we of een kandidaat een financiële check heeft gedaan. Dat geeft aan dat je weet wat je bij de bank kunt lenen. Je kunt ons dit laten weten door nadat de verkoop is gestart een gewaarmerkte brief van je hypotheekverstrekker of financieel adviseur te uploaden in je Mijn Eigen Huis-account. Deze upload mogelijkheid is beschikbaar, zodra de verkoop is gestart en jij je voorkeuren doorgeeft. Wil jij een afspraak voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek met financiële check met bijvoorbeeld de Rabobank? Neem dan contact op via onderstaande button. Vanwege jouw en onze gezondheid worden gesprekken bij voorkeur online of telefonisch gehouden.

Aanvraag financiële check

Belangrijk om te weten voor je inschrijft

Bij De Boslaantjes hebben we te maken met twee bijzondere voorwaarden waar je rekening mee moet houden voordat je jouw voorkeuren doorgeeft.

Recht van eerste koop
Voor enkele woningen is op basis van afspraken uit het voortraject (bijvoorbeeld bij de verwerving van de gronden) een recht van eerste koop bedongen. Dat betekent dat die betreffende woningen al direct verkocht kunnen worden en alleen beschikbaar komen voor de vrije verkoop indien er geen gebruik van het kooprecht zal worden gemaakt.
Dit geldt voor de bouwnummers 10, 11, 21, 28 en 47. Het is verstandig, als je voor één van deze woningen belangstelling hebt, ook nog andere bouwnummers als voorkeur op te geven om je kans op een woning te vergroten.

Verplichting zelfbewoning
Voor de woningen van het woningtype A1 en A2 met een verkoopprijs van € 200.000 v.o.n. geldt een verplichting tot zelfbewoning. Hiervoor mag je alleen inschrijven als je er ook daadwerkelijk zelf gaat wonen.

Financiële check aanvragen? Lees meer!
Heb je nog vragen? Neem contact met ons op