14 mei 2020

Online start verkoop woningen

Zet alvast in je agenda! Op donderdag 14 mei start om 15:00 uur de online verkoop van de 58 woningen in De Boslaantjes in Waalre. Op die dag zijn alle documenten te bekijken en kun je jouw voorkeur(en) doorgeven. Weet jij al welke woning jij kiest? Bereid je alvast voor!

Meld je aan als belangstellende

Heb jij je al aangemeld als belangstellende? Dan ontvang je op donderdag 14 mei een nieuwsbrief met link naar een speciale pagina waarop we het online traject uitleggen en wat je moet doen om je voorkeuren door te geven. Daarna ga je vanuit die pagina naar jouw account van Mijn Eigen Huis. Hier staan ook alle verkoopstukken zoals plattegronden, technische informatie over de woningen maar ook juridische documenten. Neem alles op je gemak door en stel gerust vragen als je die hebt.

Ben je nog niet aangemeld of heb je nog geen account? Geen probleem! Maak snel een Mijn Eigen Huis account aan. Zo ben je goed voorbereid, hoef je niets te missen en ontvang je op 14 mei de nieuwsbrief.

Maak een account aan
image alt

Verkoopprocedure en toewijzing

Als op 14 mei om 15:00 uur de verkoop start kun je maximaal 5 voorkeuren door te geven. Dat kan tot zondag 24 mei 17:00 uur. Na de inschrijfperiode worden alle inschrijvingen verzameld en de woningen toegewezen. Uiterlijk woensdag 27 mei is de uitslag van de toewijzing zichtbaar in je Mijn Eigen Huis account én je ontvangt een e-mail met deze uitslag. We proberen zoveel mogelijk mensen de woning van hun hoogste voorkeur toe te wijzen en streven daarbij naar een zo optimaal mogelijke bezetting van de bouwnummers. Daarbij kijken wij naar de meest concrete kandidaten en hanteren wij enkele criteria. 

Let op: 
Bij De Boslaantjes hebben we te maken met twee bijzondere voorwaarden waar je rekening mee moet houden voordat je jouw voorkeuren doorgeeft. Namelijk het recht van eerste koop dat is bedongen voor enkele woningen op basis van afspraken uit het voortraject. Dat betekent dat die betreffende woningen al direct verkocht kunnen worden en alleen beschikbaar komen voor de vrije verkoop indien er geen gebruik van het kooprecht zal worden gemaakt. Dit geldt voor de bouwnummers 10, 11, 21, 28 en 47. Ook geldt er een verplichte zelfbewoning van woningtype A1 en A2. Hiervoor mag je alleen inschrijven als je er ook daadwerkelijk gaat wonen.

Verkoopprocedure en videoserie
  Verkoopprocedure
  Woningen