Opgeleverd

De Boslaantjes – groen wonen in Waalre

Waalre is een nieuwbouwplan rijker. Op een schitterende locatie, in het bosgebied aan de zuidkant van waterplas ‘het Gat van Waalre’ staat de nieuwe wijk De Boslaantjes; met prachtige duurzame nieuwbouwwoningen in verschillende typen. Van vrijstaande woningen en patiobungalows tot 2 onder 1 kap- en rijwoningen. De laatste nieuwe bewoners van De Boslaantjes kregen in december 2021, net voor de feestdagen, de sleutel van hun nieuwe woning.

image alt

Een wijk voor iedereen

De Boslaantjes is een autoluwe wijk in een bomenrijk gebied onder de Heistraat. In totaal zijn er 58 koopwoningen gerealiseerd, geschikt voor alle leeftijdsgroepen. Van starters tot gezinnen en senioren; voor iedereen is een thuis in deze nieuwe wijk in het mooie dorp Waalre. In De Boslaantjes zijn starterswoningen, rij- en hoekwoningen, 2 onder 1 kap-, vrijstaande woningen en patiobungalows gebouwd. Het plan bleek erg gewild. Anderhalf jaar na de start verkoop van de 1e woningen - op 14 mei 2020 - werden de laatste woningen opgeleverd.

image alt

Dicht bij de natuur én voorzieningen

Waalre wordt ook wel de Groenfontein van de Kempen genoemd. En dat is niet zomaar. Trek je wandelschoenen aan of stap op de fiets. Bewoners van De Boslaantjes lopen vanuit hun nieuwe woning zo de natuur in. De bossen nodigen uit voor een flinke wandeling met de hond, een toertochtje met de fiets of een middagje paardrijden. De vele vennen en het Dommeldal dichtbij maken dat De Boslaantjes een perfecte locatie is om te wonen.

image alt

Duurzaam wonen in Waalre

Bij de ontwikkeling van nieuwbouwplan De Boslaantjes speelde duurzaamheid een belangrijke rol. De woningen in het plan zijn helemaal voorbereid op de gasloze toekomst en onder andere uitgerust met een bodemwarmtepomp en zonnepanelen. Uiteraard zijn de woningen ook goed geïsoleerd en daardoor zeer energiezuinig. De streefwaarde voor de EPC van de woningen in dit project was 0 (de Energie Prestatie Coëfficiënt is een waarde die aangeeft hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen en te voorzien van elektriciteit en warm water). De woningen zijn ook voorzien van een mechanisch ventilatiesysteem met warmteterugwinning - ook wel WTW of balansventilatie genoemd – die zorgt dat er geen warmte verloren gaat bij het ventileren van de woning.